Vad är Smart Communications?

Smart Communications är ett online kommunikationscenter för dig som vill kommunicera på ett mer effektivt sätt. Kommunikationscentret drivs av Jennifer Ollis Blomqvist och NovoVia Consulting. 

Visionen

Smart Communications hjälper dig, när det passar dig bäst i din vardag och livspussel, i att investera i starkare, djupare och tryggare relationer med människor i din närhet. Detta görs genom att erbjuda kurser online av hög kvalitet för dig som vill kommunicera på ett mer effektivt sätt. Kurserna fokuserar både på styrkor och positiva resurser i din befintliga kommunikation samt presenterar och uppmuntrar användning av effektiva strategier utifrån väl beprövade teorier.
Om Jennifer
Jag är en positiv och nyfiken person ursprungligen från Kanada. Jag inspireras av att arbeta med människor, framförallt genom motivations-, behandlings- och förändringsarbete. Jag är ambitiös och entusiastisk samtidigt som jag är lyhörd och följsam till andras behov.

Jag har en magisterexamen i socialt arbete från Göteborgs Universitet, Sverige, samt en femårig kandidatexamen inom psykologi från University of Alberta, Edmonton, Kanada. Jag är certifierad Psykologisk Coach och har en lång arbetslivserfarenhet från både Kanada och Sverige i att arbeta med människor, motivation och förändring.

DSC_0283_edited.jpg
Stort Tack!

 

Jag vill tacka några personer som har hjälpt mig göra denna kurs möjlig. För det första går ett stort tack till hela MI-nätverket (MINT – Motivational Interviewing Network of Trainers) för deras inspiration till texten och övningarna som finns i kursen. Tack till Karolina Edler och Jeanette Johansson Ymén för brainstormingstimmarna och till Kate Watson och Mel Seddon för korrekturläsning av delar av den engelska versionen. Slutligen till Josephine Demierre för att hon tog sig tiden att korrekturläsa och redigera hela den svenska versionen. Jag är evigt tacksam för din hjälp när jag behövde det som mest.

 

Ett särskilt tack till min underbara familj för all pepp och stöttning under hela detta projekt. Särskilt till min man och mina barn för deras kramar och uppmuntran och till min pappa för hans tålamod och redigering av den engelska versionen. Tack! Jag kunde inte ha gjort detta utan er.